IKTEO ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

 
 
 
 
 

 
 

ΠΟΤΕ περνάω ΚΤΕΟ;

Μάθετε τα πάντα σχετικά με το πότε πρέπει το όχημά σας να περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ. Απλά συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας ενημερώσουμε.

ΓΙΑΤΙ να επιλέξω εσάς;

6+1 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε τα ΙΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός σας

ΠΟΥ θα σας βρω;

Ανακαλύψτε στα ΙΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στο χάρτη και μάθετε πώς μπορείτε να έρθετε σε εμάς, από όπου και αν βρίσκεστε. Αναλυτικές οδηγίες.

ΠΩΣ επικοινωνώ μαζί σας;

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με τα ΙΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. 24 ώρες το 24ωρο μπορείτε να αφήσετε το μήνυμά σας και κάποιος εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

 

Συχνές Ερωτήσεις για τον έλεγχο των οχημάτων

Τεχνικός Έλεγχος

1. Γιατί χρειάζεται ο τεχνικός έλεγχος;

Για να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστεροι όσοι επιβαίνουν στο ελεγχόμενο αυτοκίνητο. Η κακή κατάσταση των αυτοκινήτων θεωρείται σημαντικότατη αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων θεσμοθετήθηκε μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας για να συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων. Χρειάζεται ακόμη για να επιβεβαιώνει στον κάθε οδηγό ότι και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω του είναι κι αυτά ασφαλή. 

2. Τι ακριβώς ελέγχει το ΚΤΕΟ;

Απαντήσεις στην ερώτηση αυτή θα βρείτε στην ενότητα ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΕΟ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ. Για να δείτε τις απαντήσεις, κάντε κλίκ στον παραπάνω σύνδεσμο.

3. Γιατί να έλθω στο ΚΤΕΟ και να μην πάω σε κάποιο συνεργείο για τον έλεγχο του οχήματος μου; 

Τα συνεργεία είναι οργανωμένα και εξοπλισμένα κυρίως για να συντηρούν και να επισκευάζουν τα αυτοκίνητα. Αντίθετα τα ΚΤΕΟ, όπως το ΙΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ έχουν ιδρυθεί, οργανωθεί, εξοπλισθεί για να ελέγχουν. Ακολουθώντας τις επιταγές της σχετικής εναρμονισμένης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ΚΤΕΟ έχουν επιλέξει και σχεδιάσει το χώρο τους, έχουν επιλέξει, εγκαταστήσει και διακριβώσει τα μηχανήματά τους, έχουν επιλέξει και εκπαιδεύσει το προσωπικό τους με βάση συγκριμένες προδιαγραφές για να ελέγχουν αυτοκίνητα. Έχουν διαπιστευτεί για τον σκοπό αυτό.

4. Σε περίπτωση που χρειαστεί επανέλεγχο το όχημα μου, ποια είναι η οικονομική επιβάρυνση;

Στο ΙΚΤΕΟ Αργολίδας ο επανέλεγχος είναι δωρεάν, όταν ο αρχικός έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί στο ΙΚΤΕΟ Αργολίδος Α.Ε. Ακόμη και αν χρειαστούν περισσότεροι από έναν επανέλεγχο, λόγω μη επιτυχούς επισκευής, αυτοί θα είναι δωρεάν ! Φιλοσοφία μας είναι η αύξηση της κυκλοφορίας ασφαλών οχημάτων και αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος του αυτοκινητιστή.

5. Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Πώς μπορώ να εξυπηρετηθώ πιο γρήγορα;

Επιλέξτε το ΙΚΤΕΟ Αργολίδας που σέβεται το χρόνο σας! Που σας κλείνει ραντεβού και είναι συνεπές σ’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως 25 – 30 λεπτά κάθε δύο χρόνια για τον έλεγχο ΚΤΕΟ αξίζουν τον κόπο αν η υπηρεσία που σας προσφέρεται συνεισφέρει στην ασφάλειά σας. Στο ΙΚΤΕΟ Αργολίδας λειτουργούμε με διευρυμένο ωράριο 6 ημέρες την εβδομάδα.

6. Τι δικαιολογητικά χρειάζεται να έχω μαζί μου προκειμένου να περάσει το όχημα μου από έλεγχο ΚΤΕΟ;

Απαντήσεις στην ερώτηση αυτή ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει το όχημα σας, θα βρείτε στην ενότητα ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΕΟ → ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ. Για να δείτε τις απαντήσεις, κάντε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο.

7. Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου έχει την ίδια ισχύ με αυτά των κρατικών ΚΤΕΟ;

Ναι, έχει απολύτως την ίδια ισχύ και μάλιστα μεγαλύτερη αξία, μιας και γίνεται πολύ πιο ενδελεχής και αξιόπιστος έλεγχος του οχήματος.

8. Έχω χάσει το προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου αλλά υπάρχει το προηγούμενο σήμα; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει κάποια χρέωση;

Η έλλειψη του προηγούμενου δελτίου τεχνικού ελέγχου επιφέρει χρέωση εκπρόθεσμου ελέγχου. Ο κάτοχος του οχήματος μπορεί να αναζητήσει στο ΚΤΕΟ το οποίο διενέργησε τον έλεγχο αντίγραφο του εκδοθέντος δελτίου. Το Ειδικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου που επικολλάται στην πινακίδα, δεν αποτελεί αποδεικτικό ελέγχου.

9. Θέλω να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο μου. Πρέπει να έχει περάσει ΚΤΕΟ;

Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου προκειμένου να μεταβιβασθεί.

end faq

Εκούσιος έλεγχος Αυτοκινήτου

1. Τι είναι ο Εκούσιος έλεγχος αυτοκινήτου;

Είναι ο έλεγχος που διενεργείται σε ένα ή περισσότερα από τα συστήματα του οχήματος μετά από επιθυμία του ιδιοκτήτη του και χωρίς να υπάρχει υποχρέωση. Ο Εκούσιος έλεγχος του αυτοκινήτου γίνεται μόνο σε αυτοκίνητα που δεν είναι εκπρόθεσμα για τον «περιοδικό τεχνικό έλεγχο». Μπορεί δηλαδή να διενεργηθεί σε αυτοκίνητα που:

  • έχουν Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου σε ισχύ,
  • δεν έχουν ακόμα υποχρέωση να περάσουν έλεγχο ΚΤΕΟ (καινούργια).

2. Που χρησιμεύει ο Εκούσιος Έλεγχος του Αυτοκινήτου;

Ο Εκούσιος Έλεγχος του αυτοκινήτου χρησιμοποιείται για να πιστοποιήσει την κατάσταση ενός αυτοκινήτου ή ενός συστήματος αυτού. Μπορεί να φανεί χρήσιμος σε περιπτώσεις:

  • αγοραπωλησίας αυτοκινήτου,
  • πριν από κάποιο μεγάλο ταξίδι,
  • αν παρατηρείται κάτι «περίεργο» και χρειάζεται έλεγχο,
  • μετά από ατύχημα, μετά από επισκευή, κλπ.

Σε αυτές αλλά και παρόμοιες περιπτώσεις ο έλεγχος βοηθά τον αιτούντα να αποφασίσει αν πρέπει να αγοράσει ή να πουλήσει κάποιο όχημα, να το επισκευάσει, να υποδείξει το σύστημα που χρειάζεται επισκευή, κλπ.
 

end faq

 

Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Καταχωρήστε τα στοιχεία του οχήματός σας και θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικώς ή με e-mail για την ημερομηνία επόμενου ελέγχου. Επίσης θα σας υπενθυμίσουμε εγκαίρως την ημερομηνία ελέγχου για να κάνετε τον προγραμματισμό σας

Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Online ραντεβού

Κλείστε ραντεβού για τον έλεγχο ΚΤΕΟ με μία κίνηση και θα λάβετε υπενθύμιση με e-mail για να μην το χάσετε.

Online Ραντεβού

Έλεγχος ABS βαρέων οχημάτων

Ελέγξτε την εγκατάσταση του συστήματος ABS.

 

Δικαιολογητικά

You are here: Home Έλεγχος ΚΤΕΟ Συχνές Ερωτήσεις